Jumaat, 14 September 2018

MENCEGAH KANSER CARA ISLAM



4 MUHARRAM 1440H
14/9/2018
JUMAAT


Assalamualaikum semua

Ayuh kita cegah kanser dan mengubatinya cara ISLAM. Sis sharekan beberapa petua yang boleh diamalkan . Baca apa itu kanser kat sini.

1. BARLI

  • sarapan- bubur barli + serbuk biji kurma (blend biji kurma)
  • tengahari- sup barli + sayuran (ubi bit dan labu china diantaranya)
  • malam- biji barli yang direbus+ sayuran yg dimasak dengan minyak zaiton
2.GANTIKAN GULA PUTIH DENGAN GULA KABUNG
  • Glukosa dalam gula putih adalah makanan kepada sel kanser
3.HENTIKAN PENGGUNAAN TEPUNG GANDUM DAN MAKANAN/MINUMAN TIN

4 MINUM AIR RENDAMAN DAUN INAI KERING
  • keringkan inai dibawah cahaya matahari dan rendam inai tersebut--- esoknya minum. lepas 2 jam minum baru ambil sarapan
5. LAPAN HERBA
  • Ack Seed (Habbatus Sauda), 
  • Fenugreek Seed (Halba), 
  • Garden Cress, 
  • Luban, 
  • Promegranate Grind (Buah Delima), 
  • Dill Seed (Kuaci), 
  • Basil Seed (Biji Selasih) 
  •  Marjoram.
  • Setiap herba disukat dalam kuantiti-kuantiti tertentu sebelum digaul kesemuanya dan diambil satu sudu teh DUA KALI SEHARI selama TIGA BULAN.



thanks sudi baca. jangan lupa follow dan komen 
Assalamualaikum----piss

Khamis, 13 September 2018

MARI MENGENALI KANSER





3 MUHARRAM 1440H
13/9/2018
KHAMIS

Assalamualaikum semua

Lately kita dapat dengar banyak kematian yang disebabkan oleh kanser. Menurut kajian, seramai 19k daripada 100k rakyat Malaysia mengidap kanser. Rujuk sini.

Apa itu kanser? bagaimana ia merebak? apa puncanya? Kita seharusnya ambil tahu semua fakta mengenainya. Dengan itu kita dapat mencegah dan menjauhi dari diserang penyakit yang membawa maut ini.

Let start dengan apa itu kanser😢

Isnin, 27 Ogos 2018

MY JOURNEY WITH BITCOIN


Assalamualaikum

Hari ni genap 35 hari saya join bitcoin. Pendapatannya bukanlah lumayan gilerrrrr. tapi saya dah pasang angan-angan nak beli handphone baru dengan income bitcoin pertama. Berapa lama agak2 saya nak kena kumpul?

Saya anggarkan saya perlukan setahun atau mungkin 2 tahun untuk dapatkan rm1500.00+++ untuk sebuah handphone baru. Macam buang masa ja kan---- but-- I think in a different way

Simple---